Bloeiende planten

Geven je huis kleur

Met een bloeiende kamerplant geef je kleur aan je interieur. Bij Tuincentrum Gernell vind je een groot assortiment bloeiende planten voor binnen. Kies een plant met bloemen die passen bij de kleuren van je huis. Heb je een rustig interieur? Dan past een orchidee (Orchidaceae) of een hortensia (Hydrangea) met witte bloemen er bijvoorbeeld goed in. Ben je juist dol op kleur, dan kun je dat versterken met een cyclaam (Cyclamen) met roze of rode bloemen of een rood, geel of oranje bloeiende Kalanchoë. Over het algemeen houden bloeiende planten van zonlicht. Een plekje in het raam of daar dichtbij is dus ideaal. Zoek jij juist een plant voor een donkerder plekje in je woonkamer, vraag dan gerust een van onze medewerkers om advies.  

 

Verzorging van bloeiende planten

Een bloeiende plant heeft iets meer verzorging nodig dan een groene kamerplant, doordat de bloei meer van de plant vergt. Geef je plant daarom goede potgrond. Bij Gernell hebben we diverse soorten grond die jouw planten genoeg voedingsstoffen geven. Ook kun je je bloeiende plant af en toe wat meststoffen geven. We hebben dit bijvoorbeeld in korrels of in vloeibare vorm. Vraag ons gerust om advies.

Wil je een bloeiende plant cadeau geven? Gernell kan ‘m voor je in een pot zetten, eventueel aangevuld met andere planten, zoals een hangplant voor de finishing touch. En natuurlijk pakken we het feestelijk voor je in. 

 

Bekijk ook: