Tuinverzorging

Houd je tuin in conditie

Om je tuin in goede conditie te houden en er langer van te kunnen genieten, heeft je tuin verzorging nodig. Tuincentrum Gernell geeft je graag tips, zoals over snoeien en bemesten. Doe er je voordeel mee. En kom gerust langs als je advies wilt of rondloopt met een vraag. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag.

 

Snoei planten en heesters: planten en heesters die te groot worden, kun je terugsnoeien. De beste periode hiervoor is na de langste dag, dus na 21 juni. Hagen en planten die in vorm zijn geknipt, snoei je ook pas na 21 juni. Wil je die vaker snoeien, dan kun je dat van mei tot september doen.

Bij bloei na juni: heesters die na juni bloeien, zoals lavendel, rozen- en vlinderstruiken, snoei je pas in de herfst. 

Verwijder dode takken: verwijder takken die dood, ziek of zwak zijn. Door ze af te knippen, bevorder je de gezondheid van je heester of boom.

Gebruik goed gereedschap: met scherp en degelijk tuingereedschap is je snoeiklus makkelijker en beschadig je je bomen en heesters het minst. Tuincentrum Gernell heeft diverse snoeischaren in het assortiment. Ook kun je bij ons terecht voor harken, schoffels en ander tuingereedschap.

Verwijder onkruid: je kunt onkruid met de hand uit de grond trekken. Met een schoffel werkt het sneller en maak je de grond losser, zodat die beter vocht kan opnemen. Verwijder onkruid regelmatig, zodat het niet de kans krijgt om je planten te overwoekeren. 

Maai je gazon: maai je gazon regelmatig. In het groeiseizoen kun je je gazon het best eens per week maaien. Soms groeit het gras zo snel dat twee keer per week nodig is.

Andere gazontips: naast maaien, is het verstandig om het te verticuteren en te bemesten. Op de pagina Gazonverzorging geven we je er meer tips over. 

Verzorg je vijver: heb je een vijver, dan heeft Tuincentrum Gernell daar ook verzorgingstips voor. Lees ze op de pagina Vijververzorging

Bemest je tuin: de planten in je tuin en je gazon kun je extra energie geven door ze in het voorjaar te bemesten, bijvoorbeeld met compost of mestkorrels. Je geeft ze dan een goede start van hun groei. Bij Tuincentrum Gernell hebben we een ruim assortiment mestproducten. Vraag ons gerust om advies. 

Verbeter de grond: met bodemverbeteraars kun je de grond in je tuin betere eigenschappen geven. Zware kleigrond kun je met bodemverbeteraars bijvoorbeeld wat beter vochtdoorlatend maken en zandgrond beter vochtvasthoudend. 

 

Goed advies voor een vruchtbaar resultaat

Loop voor goed advies gerust binnen bij Tuincentrum Gernell of bel ons op. We helpen je graag met handige tips, de juiste verzorgingsproducten en praktisch gereedschap. Wil je het onderhoud liever uitbesteden? Dan is het goed om te weten dat de Gernell Hoveniers je tuin met veel plezier onderhouden. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.