Bloembollen en zaden

Let it grow

Met bloembollen kun je je tuin kleur geven. Zet ze in de volle grond of poot ze in een pot en je tuin krijgt steeds meer kleur. Het leuke van bloembollen is dat er ‘vroege bollen’ zijn en bollen die later beginnen te bloeien. Hierdoor kun je op diverse plekken in je tuin zorgen voor kleurige verrassingen. Tulpenbollen, narcissen (Narcissus), blauwe druifjes (Muscari botryoides) en krokussen (Crocus) plant je aan het eind van het jaar en in het voorjaar komen ze in bloei. Er zijn ook herfstbollen, zoals Dahlia’s, gladiolen (Gladiolus) en Asters. Die plant je in het voorjaar en ze bloeien in het najaar. 

Ook leuk: geef een pot met bloembollen cadeau. In het tuincentrum van Gernell kun je kant-en-klare potten met bloeiende bolbloemen vinden. Of geef een pot die nog in bloei moet komen. Wij planten de gewenste bloembollen er graag voor je in en verpakken het feestelijk.

 

Zaden voor bloemen, groente en kruiden

Vind jij het ook zo fascinerend om te zien hoe een zaadje zich tot een heuse plant ontwikkelt? Teel dan zelf je bloemen, groenten en kruiden. Bij Tuincentrum Gernell hebben we een groot aanbod biologische zaden. Kweek bijvoorbeeld je eigen bloemen, zodat je op termijn een mooi boeket kunt plukken. Of ga groente- en kruidenzaden in een pot of in je moestuin zaaien om bijvoorbeeld je eigen sla (Lactuca sativa), wortels (Daucus carota) of peterselie (Petroselinum crispum) te telen. Naast zaden heeft Tuincentrum Gernell verschillende soorten potgrond, gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen voor zowel de reguliere, als de biologische werkwijze. Ook voor tuingereedschap kun je bij ons terecht.