Levende kerstbomen

Haal Kerst in huis

 

Haal met Kerst de natuur in huis met een mooie levende kerstboom. Tuincentrum Gernell heeft diverse soorten en maten kerstbomen, met en zonder kluit. We kunnen de boom voor je in een net doen, zodat je die makkelijk kunt vervoeren. De levende kerstbomen zijn vanaf week 48 verkrijgbaar op ons tuincentrum. De soorten die wij in ons assortiment hebben zijn: Abies Nordmannia, Picea Omorika en Picea Kinderboompje. We vertellen je hieronder meer over deze soorten en geven tips voor de verzorging van je levende kerstboom. 

 

Verzorgingstips voor je levende kerstboom

Met onze verzorgingstips geniet je nog langer van je levende kerstboom. 

  • Zodra je de boom bij Tuincentrum Gernell hebt gehaald, zet je ‘m eerst in je garage of hal, zodat de boom kan wennen aan een hogere temperatuur. Heb je een gezaagde kerstboom gekocht, zaag dan een klein stukje van de stam af en zet de boom in water. Zo kan die zich alvast volzuigen. 
  • Wanneer je jouw kerstboom in huis zet, is het belangrijk om te letten op tocht. Tocht droogt de boom uit. Verwarming trouwens ook, dus zet de boom op minimaal 2 meter van een warmtebron.
  • Geef de boom regelmatig water, ook als je een gezaagde boom hebt. Daarmee voorkom je het uitvallen van naalden.

 

Assortiment levende kerstbomen Tuincentrum Gernell

• Abies Nordmannia

De Nordmann spar is de favoriet onder de kerstbomen, dankzij de dikke naalden en het volle en stevige uiterlijk. En heel praktisch: de naalden vallen minder snel uit. Bij Tuincentrum Gernell kun je de Abies Nordmannia krijgen als gezaagde kerstboom tot 275 cm.

 

 

• Picea Omorika

Heb je liever een kerstboom met kluit in een pot, dan is de Picea Omorika de beste keus. Het is een smalle, compacte en kaarsrechte boom. Deze kerstboom oogt wat blauwachtig, doordat de naalden twee kleuren hebben: aan de onderkant groen en aan de bovenkant blauw. We hebben de Picea Omorika in verschillende maten.

 

 

• Picea Kinderboompje

Zoek je een wat kleinere kerstboom om op een smalle plek neer te zetten, zoals een vensterbank, dan is het Picea Kinderboompje ideaal. Deze boom in pot heeft een kegelachtige vorm en fijne vertakkingen. Kies bij Tuincentrum Gernell het kerstboompje dat het best past op de plek die jij in gedachten hebt en maak het af met verlichting en mooie versiering.

 

Bekijk ook: