Vetplanten

Makkelijk en veelzijdig

Houd je van groen in je huis, maar wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan de verzorging van je planten? Kies dan voor vetplanten en cactussen. Vetplanten en cactussen hebben weinig verzorging nodig en zijn er in allerlei maten en groentinten. De Aloë vera en Sanseveria zijn wat grotere vetplanten, maar er zijn ook veel kleinere, zoals sedumplantjes (Succulenten). Sedumplanten of succulenten zijn er met allerlei bladvormen en de kleuren variëren van grijs tot groen tot donkerrood. Kleine vetplanten en cactussen zijn heel geschikt om bij elkaar in een pot te zetten. Of plaats ze onder een stolp of in een dichte glazen pot. Bij Tuincentrum Gernell maken we graag een mooie combinatie van planten voor je passend bij jouw interieur.

 

Hip en makkelijk in onderhoud

Vetplanten passen goed bij de huidige woonstijlen. Naast staande vetplanten zijn er hangende varianten, zoals de erwtenplant (Senecio rowleyanus). Hangende vetplanten kunnen een saai hoekje of raam net wat meer spanning geven. Bovendien zijn hangende vetplanten net zo makkelijk in onderhoud als staande. Dat komt omdat de dikkere bladeren goed vocht vasthouden. Groot voordeel: het is niet zo erg als je ze een keer vergeet water te geven.

Bij Gernell hebben we prachtige bloempotten en plantenhangers om jouw vetplanten mooi uit te laten komen. We volgen daarbij de trends. Ben je op zoek naar een speciale vetplant? Neem contact op of vraag het onze medewerkers in de winkel. We helpen je graag!

Bekijk ook: