Klimmen naar Clematis!
Klimmen maar Clematis
Zo tenger als de clematis oogt, zo sterk is hij. Deze lenige slingeraar is ideaal voor een kleine tuin. Zelfs een pot is al voldoende. Er zijn duizelingwekkend veel soorten.
Sommige met mini-bloempjes, andere met kanjers. Ze bloeien gul en zijn er in talloze kleuren. In elk seizoen zijn er meerdere aantrekkelijke soorten te vinden.
 

Variatie
Binnen de clematis kun je meerdere groepen onderscheiden. Er zijn vroege bloeiers die uitbundig bloeien in maart en april met relatief kleinere bloemen. Daarnaast is er een groep clematissen die in de zomer bloeien en vanwege de bloemgrootte, grootbloemige clematissen worden genoemd. Deze bloeien in de maanden juni en juli. Verder zijn er ook nog herfstbloeiende clematissen met gele bloemen en daarna mooie pluizen, ideaal te verwerken in bloemstukken. Tenslotte bestaan er ook winterbloeiende en wintergroene soorten. Het hele jaar rond zijn er dus mooie clematissoorten te vinden. Welke clematis is jouw favoriet?

Vroegbloeiende Clematis
Deze vroegbloeiende clematissoorten hebben dubbele, stervormige bloemen met lange, spitse bloemblaadjes. Heel bijzonder! Echt een aanwinst voor je lentetuin. Wij hebben nu diverse soorten op voorraad, kom je snel kijken?

 

Neem contact met ons op

Tuincentrum Gernell
Gemaalweg 21
8313 PR Rutten
T: (0514)-563851
E: info@gernell.nl